Winkelmand

Blog

Daglenzen, dag lenzen

Door 21 mei 2019Nog geen reacties

Daglenzen

Daglenzen zijn contactlenzen die slechts voor één dag gedragen worden. Dit betekent dat de lenzen in de ochtend ingezet worden en vervolgens in de avond weer weggegooid worden; dag lenzen! In tegenstelling tot weeklenzen en maandlenzen, die u altijd langer dan een dag draagt, bewaart u daglenzen dus nooit in een lenzendoosje. Na het dragen doet u de lenzen namelijk niet in een case met lenzenvloeistof, maar gooit u de lenzen weg om de volgende dag een nieuw paar daglenzen te gebruiken.

De voordelen van daglenzen

Daglenzen zijn steeds populairder onder lenzendragers en dit is niet voor niets. Draagt u daglenzen, dan profiteert u namelijk van twee belangrijke voordelen waar u niet van profiteert als u weeklenzen of maandlenzen draagt. Ten eerste brengt het dragen van daglenzen minder gedoe met zich mee, omdat u deze lenzen maar één dag draagt. U denkt misschien dat het juist meer moeite kost om steeds nieuwe lenzen te pakken, maar het tegendeel is waar. Omdat u steeds een nieuw pakje lenzen open maakt als u daglenzen draagt, hoeft u namelijk niet steeds in de weer te gaan met lenzenvloeistof en lenzenbakjes.

Daarnaast hoeft u de lenzen aan het einde van de dag niet steeds schoon te maken, omdat u de daglenzen na een dag dragen toch weggooit. De enige situatie waarbij u eventueel in de weer gaat met lenzenvloeistof, is dan ook het moment dat uw daglenzen vies zijn en u de lenzenvloeistof wil gebruiken om uw lenzen te reinigen.

Een ander voordeel van het dragen van daglenzen, is het feit dat deze lenzen over het algemeen hygiënischer zijn dan weeklenzen en maandlenzen. Dit komt niet alleen omdat u de lenzen weggooit na een dag, maar ook omdat veel mensen hun week- of maandlenzen niet of beperkt schoonmaken na het dragen. Het reinigen van weeklenzen en maandlenzen is eigenlijk erg belangrijk om de lenzen schoon te houden, maar bijna niemand die weeklenzen of maandlenzen draagt doet dit structureel. Hierdoor zijn weeklenzen en maandlenzen vaak viezer dan daglenzen, waardoor u met daglenzen minder risico loopt op oogproblemen zoals infecties. En omdat daglenzen net zoals weeklenzen en maandlenzen gewoon zuurstofdoorlatend zijn, kunnen de lenzen alsnog voedingsstoffen tussen het hoornvlies en traanvocht uitwisselen.

Veel mensen denken dat daglenzen minder goed zijn voor de ogen, maar dit is dus absoluut niet waar. En daarbij zijn ze ideaal om mee te nemen op vakantie. Geen grote vloeistofflessen mee in de koffer, maar een paar strips met daglenzen. Wist u dat er ook daglenzen zijn met een cilinder of leesdeel?

Laat een bericht achter

De waardering van love2see.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 18 reviews.