Winkelmand

Blog

Havaianas!

Door 24 april 2019 Nog geen reacties
Havaianas eyewear

We kennen het merk Havaianas inmiddels bijna allemaal van de wereldberoemde slipper. In 1962 wordt het eerste model ontwikkeld, geïnspireerd door de traditionele Japanse Zori-sandalen met rijststrozolen. De huidige geribbelde zool lijkt er nog steeds op. Het begon in 1962 als schoeisel voor de middenklasse. Het was een betaalbare slipper en hij ging lang mee. Dit zorgde ervoor dat de lagere inkomensklassen ze begonnen te dragen. Al snel was het een slipper van de armoede. Schoonmakers, vuilnisophalers en straatverkopers liepen er ook op rond. Het was jarenlang een groot succes, de reclame bleef hetzelfde: Ze vervormen niet, gaan niet stuk en gaan niet stinken.

Begin jaren 90 kwamen de problemen, de verkoopcijfers liepen hard terug. Enkele veranderingen werden doorgevoerd. Het merk Havaianas introduceerde andere modellen. Ze werden wat eleganter, meerdere kleurencombinaties en details. In 1998 bracht Havaianas de ‘Brazil’ op de markt. Dit was om de nationale voetbalploeg te ondersteunen op het wereldkampioenschap voetbal in Frankrijk. Vanaf toen stond het Braziliaanse vlaggetje op de slipper.

In Hollywood lopen actrices als Megan Fox en Lindsay Lohan op de rubberen slippers. Modeontwerper Jean Paul Gaultier liet in Parijs zijn modellen op havaianas defileren. In warenhuizen, van Bloomingdale’s in de Verenigde Staten tot de Bijenkorf in Nederland, zijn de kleurrijke slippers populaire producten. In 2003 kregen in Los Angeles alle Oscargenomineerden havaianas met Swarovski-kristal. Een combinatie van een Dolce & Gabbana-jurkje en Havaianas werd heel gewoon. En wie op vrijdag naar een hippe bar gaat aan een boulevard in Rio,kan best op havaianas komen aanzetten.

De kleurrijke flipflops zijn het bekendste exportproduct van Brazilië. Jaarlijks worden er 200 miljoen paren van verkocht in ruim 80 landen. 95% van alle Brazilianen lopen op Havaianas. De populariteit kent geen grenzen en Havaianas maakt tegenwoordig meer dan alleen flipflops. Accessoires als Tassen, strandlakens, sleutelhangers en ook zonnebrillen. En we kunnen inmiddels bevestigen dat de zonnebrillen net zo lekker zitten als de wereldberoemde slippers.

Havaianas eyewear

Laat een bericht achter

De waardering van love2see.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 17 reviews.