Winkelmand

Blog

Hoe lang mag een kind op de tablet?

Door 23 maart 2019 mei 6th, 2019 Nog geen reacties
hoe lang mag je kind op de tablet

Hoe lang mag een kind op de tablet?

Je kent het wel, je loopt nog even de kamer op van je zoon of dochter om te kijken of hij al lekker slaapt…

En tot je schrik zie je dat er nog druk Fortnite gespeeld wordt op de tablet of smartphone. Kinderen en digitale schermen zijn hedendaags onafscheidelijk van elkaar. De vraag is of dit schadelijk is voor uw kind? Het antwoord is ‘ja’.

Er zijn diverse redenen waarom u uw kind minder naar een scherm moet laten kijken. We nemen ze even kort door:

1. Myopie
Myopie (mie-jo-pie), nee het is niet de nieuwe trending jongensnaam die je op het schoolplein hoort in 2023. Het betekent bijziendheid. Door veelvuldig schermgebruik op korte afstand verandert de vorm van het oog waardoor het langzaam een minsterkte ontwikkelt.

2. Blauw licht
Bewezen is dat blauw licht van invloed is op het slaapritme. Blauw licht fopt de lichtsensoren binnenin de ogen. Ze denken dat het ochtend wordt en daardoor zal het zijn of haar lichaam in een soort van opstartmodus zetten. Hierdoor vallen kinderen slechter door in slaap met als gevolg dat prestaties op school achteruit gaan en zelfs de spijsvertering raakt er door van slag waardoor er een grote risico op overgewicht is van uw kind. De invloeden van blauw licht zijn overigens ook op uzelf van toepassing.

3. Slijtage van de ogen
Onderzoekers uit Zwitserland hebben onderzocht wat de invloed op latere leeftijd is wanneer ogen veel blootgesteld zijn aan schermpjes. De Macula (gele vlek) van het oog is een klein stukje dat deel uitmaakt van het netvlies. Aangetoond is dat er 15% kans is op snellere slijtage van de gele vlek. Deze slijtage zorgt ervoor dat het centrale gezichtsveld minder wordt of zelfs verdwijnt en/of vervormd. En tot op heden zijn hier nog geen medicijnen, lenzen of behandelingen voor die het proces omkeert.

De horror!
Genoeg bangmakerij, maar kunt u zelf ook iets doen tegen bovenstaande horrorverhalen? Jazeker, u kunt ervoor zorgen dat de schermtijd van uw kinderen wordt beperkt. Er zijn richtlijnen voor de schermtijd van kinderen.
– kinderen tot 2 jaar: 45 minuten per dag maximaal.
– kinderen van 2 tot 4: 2.5 uur per dag maximaal.
– kinderen van 3 tot 8: 3 uur per dag maximaal.
– 2 uur voor het slapen gaan geen smartphone of tablet meer.

Mag er dan tegenwoordig helemaal niks meer? Het is zo lekker rustig op de achterbank als we naar de Costa Brava rijden. Ja…dat zeker. Maar realiseert u zich dat kinderen geen verantwoordelijkheidsgevoel hebben en dat ze van papa en mama verwachten dat ze voor elk gevaar dat op de loer ligt beschermd zijn. En vergeet niet hoe duur kromme ogen zijn, en als ze op de middelbare school zitten kom je er niet meer vanaf met een ziekenfondsbrilletje van Henry Different. Gelukkig zijn er voor de jongeren al goedkope halfjaarpakketten contactlenzen te koop.

Terug naar homepage: online lenzen bestellen

Laat een bericht achter

De waardering van love2see.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 17 reviews.