Winkelmand

Blog

Multifocale contactlenzen

Door 24 september 2019Nog geen reacties
leesproblemen

Bijna iedereen krijgt er mee te maken: leesproblemen. De meesten van ons zo rond het 40ste levensjaar. De armen worden te kort, er moet meer licht aan en de letters beginnen te dansen. We ontkennen graag dat we ouder worden, maar dit zijn wel de eerste signalen dat je ogen extra hulp kunnen gebruiken. Blijf je ontkennen dat je leesproblemen hebt, dan merk je de gevolgen wel: vermoeidheid na een dag werken achter de computer en geen zin meer om uitgebreid te gaan lezen. Dit terwijl het zo makkelijk is op te lossen met multifocale contactlenzen, lenzen met een leesdeel. Ook als je voor de verte geen bril nodig hebt, zijn multifocale contactlenzen mogelijk. Je hoeft dan niet iedere keer een bril op en af te zetten.

Het verschil tussen multifocale contactlenzen en multifocale brillen

Zowel met multifocale contactlenzen als met multifocale brillen kun je op alle afstanden scherp kijken. Bij een multifocale bril beweeg je met je ogen naar beneden als je gaat lezen. En in een brillenglas zit het leesgedeelte dan ook onderin het glas. Bij multifocale lenzen werkt dit net iets anders. Er zijn wel lenzen met een leesdeel onderin de lens. Dit is met name bij harde lenzen het geval. Kijk je naar beneden, dan wordt het leesdeel voor de pupil gezet en kun je scherp lezen. Meestal werkt het met ringen die elkaar afwisselen: verte-lezen-verte-lezen etc. Je kijkt dus altijd door een vertedeel als door een leesdeel. De hersenen kunnen hier heel snel aan wennen en kiezen het juiste beeld om scherp te kunnen kijken. Klinkt ingewikkeld, maar de hersenen zijn zo slim dat dit lukt. Gun je ogen en hersenen wel even de tijd. Je hele leven hebben ze op op een bepaalde manier gewerkt en nu moeten ze schakelen.

Wil jij ook goed kijken zonder te wisselen van bril als je in de verte kijkt, achter je bureau zit of aan het autorijden bent? Love2see heeft de beste multifocale lenzen in het assortiment. Van goed tot zeer goede kwaliteit, van daglenzen tot maandlenzen. Bekijk ze hier: multifocale lenzen van Love2see

Laat een bericht achter

De waardering van love2see.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 18 reviews.