Winkelmand

Blog

Oogdruppels kopen – droge ogen

Door 6 november 2019Nog geen reacties
oogdruppels kopen

Oogdruppels kopen, waarom zouden we dat doen?

Oogdruppels kopen, het klinkt als water naar de zee dragen. We hebben toch ons eigen traanvocht? Dat klopt! Maar we nemen u even mee naar de evolutie van de mens en de veranderingen van de dagindeling. Vier miljoen jaar geleden liepen de eerste mensachtigen al op onze planeet rond. En de ‘mens’ zoals we die nu kennen is al ruim 120.000 jaar oud. Dat betekent dat we al 120.000 jaar de tijd hebben om ons langzaam aan te passen aan de omgeving waarin we leven. Dat geldt ook voor jouw ogen, die evolueren rustig mee. En tot 500 jaar geleden was het leven niet zo onderhevig aan veranderingen. Je schoot af een toe een pijl van je boog, je rende achter een hert aan of je rende weg omdat er een horde ridders achter je aan zaten. Een boek lezen kon je toen niet en de geneeskunde stond in de kinderschoenen. Als je 40 jaar oud was, dan leefde je al in blessuretijd. Droge ogen waren toen nog niet zo’n item als dat het nu is.

Moderne geneeskunde

Een kleine 200 jaar geleden nam de evolutie van de hersenen een sprongetje. De mens ontwikkelde het vermogen om bepaalde middelen uit te vinden om het leven te verbeteren. Hier ontstond ook de moderne geneeskunde en deze heeft ervoor gezorgd dat de levensverwachting van de mens omhoog gaat. Ergens is het een enge gedachte. Als je de evolutie van de ogen volgt dan beginnen rond je 40e levensjaar klachten met het zien op korte afstand. Dan hoor je tot de orde van de presbyopen. Technisch gezien begint het oog dan al te vervallen. En dat hoort bij de levensverwachting die we 500 jaar geleden al hadden. Doordat de geneeskunde harder evolueert dan de mens, de voedingen en vaccins dusdanig aangepast zijn op een langer leven, kan het oog dit niet bijbenen. Je kan allerlei organen transplanteren of kunstmatig inbrengen, maar het oog nog altijd niet, mits je er mee wil kunnen zien.

Oogdruppels

Wat heeft de bovenstaande evolutie theorie met oogdruppels kopen te maken? Simpel, doordat het oog na het 40e levensjaar minder traanvocht gaat produceren én de omstandigheden hedendaags dusdanig zijn veranderd door aanwezigheid van airconditioning, mobiele telefoons en tablets, kan het oog dit niet meer bijbenen. Ons kijkgedrag is de afgelopen tien jaar zo veranderd dat klagen over droge ogen haast onvermijdelijk is. Airco voert droge lucht aan, het haalt het vocht uit de omgeving. We kijken massaal urenlang op korte afstand op schermpjes. Het is bewezen dat je dan minder knippert met je oogleden, wat resulteert in droge ogen of branderige ogen.

Lippenbalsem

Nee het klinkt niet sexy als je zegt dat je even naar de drogist gaat om oogdruppels te kopen, maar waarom smeert half Nederland dan lippenbalsem bij droog weer? Juist, om comfort te creëren. Omdat je daar last van hebt. Kijk voor de gein even in de handtas van jezelf of van je vrouw/vriendin, daar zit ongetwijfeld ergens tussen de puinhopen in een stick lippenbalsem. En ja, het smeren van lippenbalsem is makkelijker dan het druppelen van een vloeistof, maar er is tegenwoordig ook een spray en een masker die comfort bieden bij droge ogen. En bij gebruik van het masker heb je ook nog even het excuus om tien minuten verplichte ontspanning op te nemen en je even te onttrekken van je omgeving.

Tot slot, wist je dat?

  • oogdruppels ook klachten bij hooikoorts verzachten?
  • oogdruppels ook kunnen helpen bij tranende ogen?

Bekijk ons aanbod oogdruppels en oogverzorgende producten: oogdruppels kopen.
Instructie nodig voor het druppelen? Op YouTube staan genoeg instructievideo’s.

De waardering van love2see.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 18 reviews.